Winiary ‘Pomysł na … Soczystą golonkę w kapuście’

 IMG_6127Winiary ‘Pomysł na …’ wychodzi naprzeciw upodobaniom kulinarnym. Ta doskonała kompozycja ziół i przypraw sprawia, że danie smakuje doskonale. W górnej części opakowania znajduje się woreczek do obróbki termicznej dania. Linia produktów ‘Pomysł na …’ Winiary to szansa na ulepszenie jakości i różnorodności serwowanych dań ! Nie przegap jej i już dziś sięgnij po ‘Pomysł na …’.

Winiary ‘Pomysł na … Soczystą golonkę w kapuście’

Lista zakupów :

1.Golonka z indyka ok. 1 kg

2. 100 g cebuli

3. 100 g marchewki

4. 100 g kapusty kiszonej

5. 100 ml piwa

Przygotowanie :

1.      Obraną marchew zetrzeć na grubej tarce, cebule pokroić w drobne paski.

2.      Do woreczka z górnej części opakowania włożyć golonkę/golonki z kością, kapustę kiszoną, i pokrojone warzywa.

3.      Wsypać ‘Pomysł na …’ i delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę w woreczku. Wlać 200 ml zimnej wody i zamknąć załączoną zapinką.

4.      Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200º C piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika przez 1 godzinę i 45 minut.

5.      Po wyjęciu z piekarnika przeciąć woreczek i lekko skropić piwem. Zapiekać jeszcze 10 min.

Smacznego !

Pieczenie w specjalnie dołączonym do opakowania woreczku sprawia, że mięso nigdy nie będzie suche, twarde i przepieczone. Wprost rozpływa się w ustach ! Wiem to z własnego doświadczenia.

IMG_6123IMG_6125IMG_6127

 Maya Kowalczyk

 

 

Dodaj komentarz