Ten chleb nie tuczy

 adamkosz1Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Chcemy więc schudnąć. Dieta, wyrzeczenia, mniej jedzenia, ale jak tu żyć bez chleba?

Zdrowym niskowęglowodanowym rozwiązaniem jest Chleb Adama!

1 BE=625 g  100g chleba=0, 16 g=1, 9 WW  1 kromka chleba (35 g)=0, 055 BE

Chleb Adama to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej, z której upieczemy piękny, smaczny i zdrowy chleb nie wychodząc z domu, jedno opakowanie pozwala upiec ponad 550 gramowy bochenek lub 10 bułeczek, a przygotowanie ciasta zajmie nam 3 minuty.

Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z mojego pierwszego wypieku Chleba Adama!

 Sposób przygotowania:
 
1. Wsypać zawartość opakowania do miski.

2. Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać, można dodać otręby, ziarna lub inne dodatki w maksymalnej ilości 50 gram, przyprawy maksymalnie 8 gram.

3. Dodać 350 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) lub jeżeli nie dodajemy drożdży, wlać letniej wody mineralnej gazowanej.

4. Wyrabiać ciasto około 2-5 minut ręcznie lub w automacie.

5. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy).

6. Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.

7. Włożyć ciasto do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C. Piec w temperaturze 180 – 190 stopni C. przez okres około 45-50 minut na środkowej półce piekarnika lub 40-45 minut w piekarniku z termoobiegiem.

8. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić chleb w piekarniku 15-25 min., do dalszego wystudzenia odstawić w miejsce bez przeciągu powietrznego, nie przykrywając niczym pieczywa.

Przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Ważne!!! Nie przechowywać chleba w workach foliowych.

Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. Można równocześnie upiec 2 chleby, oszczędzając czas i energię.

brot1brot2brot3brot4brot5adiploma_1

 Zwalczaj otyłość z Chlebem Adama

Abbsolutna nowość na rynku! Chleb, który zawiera w 100g wagi tylko 1.9 g węglowodanów. Dla porównania w 100 g białego chleba mamy do 70 g węglowodanów. W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 100 kg chleba rocznie, czyli ok. 270 g dziennie!!! Chleb Adama to odpowiedź Firmy Lapiniak na zapotrzebowanie rynku na „zdrowy chleb”, który jest wolny od wszelkiego rodzaju polepszaczy i konserwantów, a równocześnie zawierający minimalne ilości węglowodanów i cukrów prostych.

Ilość węglowodanów w białym chlebie dochodzi do 70g na 100g chleba, a w ciemnym do 36g. W przypadku białego chleba zjadamy 190g węglowodanów, a ciemnego ok. 100g węglowodanów dziennie.

W przypadku diabetyka czy osoby z nadwagą, dajemy możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na jednostronne diety oraz bez zagładzania się.

Chleb Adama                                   100 g chleba / 1 kromka chleba (35 g)

Wartości kaloryczne                    259 kcal (1086 kJ) / 90, 6 kcal / 380 kJ

Białko                                                             33 g / 11.55 g

Węglowodany (W), w tym cukry proste 1.9 g (0.6 g) / 0.66 g (0.21 g)

Tłuszcz roślinny                                           13.3 g / 4.65 g

WW                                                       0.16 WW / 0.055 WW

Skład mieszanki: mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy. Drożdże suche (osobno pakowane). Cała mieszanka jest bez konserwantów.
Można dodać składniki oraz przyprawy i zrobić różne warianty chleba, na przykład orzechowy, słonecznikowy, oliwkowy, kminkowy itd.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Jedząc regularnie CHLEB ADAMA zmniejszamy ilość spożywanych węglowodanów o:

Dorosłe osoby dziennie mniej o / rocznie mniej o

Jasny chleb   -185 g / – 67.5 kg

Ciemny chleb – 85 g / – 34.5 kg

Dzieci (przykład przy „tylko” 100g chleba dziennie)

Dziennie mniej o / Rocznie mniej o

Jasny chleb – 68 g / – 25 kg

Ciemny chleb  – 34 g / – 12.5 kg

Następnym efektem jest zdecydowane uczucie sytości, nie przez okres kilkudziesięciu minut jak w wypadku białego pieczywa, ale przez okres kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczać tzw. podjadanie.

Chleb Adama dzięki zawartości mąki migdałowej jest bogaty w jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Dodatkowo zawiera witaminę E, magnez, błonnik i potas. Idealnie wpływa na układ trawienny i cały organizm. Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość dodania indywidualnych komponentów pozwala wypiec chleb, który także nasi najmłodsi chętnie będą jeść.

Życzymy Państwu udanego wypieku i smacznego!

Zamówienia można składać telefonicznie pod numerami:

tel. stacjonarny 33 444 50 37

tel. kom. 727 572 345 (plus gsm)
tel. kom.794 562 836 (play)

e-mail: info@centro-activo.pl

Zapraszamy także na Aukcje Centro-Activo na Allegro!

 

 

Dodaj komentarz