Niezależnie od tego czy jesteś mistrzem gotowania czy też stawiasz w kuchni pierwsze kroki Winiary przygotowały dla Ciebie szeroką gamę produktów ‘POMYSŁ NA …’. Obojętnie, co masz w lodówce : rybę, kurczaka, mielone mięso, schab czy kawałek szynki i żółtego sera – z ‘POMYSŁEM NA …’ WINIARY zawsze możesz łatwo i szybko przyrządzić coś naprawdę ciekawego !
Wypróbujcie Państwo różne warianty ‘POMYSŁU NA …’ WINIARY. Oczywiście, podobnie jak ja, mogą Państwo dodać nawet nieco więcej fantazji do swojego codziennego gotowania !
Na liście produktów na opakowaniu ‘Pomysł na … Soczystego kurczaka słodko – kwaśnego’ Winiary widnieje 8 nóżek kurczaka (ok. 1 kg). Oto przepis :
– Do woreczka z górnej części opakowania włożyć 8 nóżek z kurczaka. Następnie wsypać zawartość torebki i zapiąć załączoną zapinką.
– Delikatnie obracając równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie.
– Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200 C piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika przez 60 minut
– Po wyciągnięciu z piekarnika odciąć końcówkę woreczka z zapinką.
Osobom szczególnie dbającym o linię i preferującym bardziej lekkostrawne mięso polecam wykorzystanie zawartej w opakowaniu mieszanki przypraw do przyrządzenia indyka słodko – kwaśnego. Dodatkowo można w filecie z indyka wydrążyć tunel i włożyć tam nadzienie. By przygotować nadzienie można przykładowo podsmażyć na oleju ½ cebuli, 1 ząbek czosnku i 1 pokrojona drobno paprykę czerwoną. Następnie należy dodać 2 łyżki sosu pomidorowego i świeże przyprawy, według uznania. Dusić do miękkości.
Maya Kowalczyk