Allévo Zupa ziemniaczano-porowa

 IMG_3724Allévo Zupa ziemniaczano-porowa to środek spożyczy zastepujący całodzienną dietę stosowany do kontroli masy ciała. Łatwa i szybka jeśli chodzi o do przyrządzanie. Bardzo smaczna, lekko słona i dająca szybkie uczucie sytości! To posiłek o niskim IG (Indeks Glikemiczny) powodujący powolniejszy wzrost poziomu cukru we krwi, co zapewnia dłuższy dopływ energii. Nadaje sie do spożywania na ciepło i na zimno.

Sposób przygotowania:

Należy dokładnie przestrzegać podanych wskazówek!

VLCD (Very Low Carbohydrate Diet)-Dieta bardzo niskowęglowodanowa

1.Nalej 200-300 ml ciepłej, ale nie wrzącej wody do shaker’a.

LCD (Low Carbohydrate Diet)- Dieta niskowęglowodanowa

1.Nalej 250 ml zimnego odtłuszczonego mleka do shaker’a.

2.Wsyp zawartość torebki.
3.Mieszaj dokładnie przez 10-15 sekund.

4.Podgrzać zupę w mikrofalówce lub garnku (nie gotować).
Proszek powinien być dokładnie wymieszany z ciepłą wodą przed spożyciem. Zupę spożywać po 60 sec od podgrzania.

IMG_3721IMG_3722

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, białko sojowe, modyfikowana skrobia kukurydziana, aromat (zawiera seler), błonnik owsiany, białko mleczne, błonnik z cykorii (inulina), minerały (cytrynian potasu, chlorek potasu, tlenek magnezu, chlorek sodu, glukonian cynku, fumaran żelaza, glukonian miedzi, glukonian manganu, jodek potasu, molibdenian amonu, chlorek chromu, selenin sodu), witaminy (kwas L-askorbinowy, amid kwasu nikotynowego, octan D-alfa tokoferylu, D-pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, mono-azotan tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomono-glutaminowy, D-biotyna, filochinon, cholekalcyferol, cyjanokobalamina), emulgator (lecytyna sojowa), proszek serowy, olej rzepakowy, proszek serwatkowy, płatki ziemniaczane (1%), por (1%).
Gotowa zupa 300 ml wody zawiera 0,4 % soli kuchennej.

IMG_3723

UWAGA:
1. Produkty Allévo mogą być stosowane jedynie przez osoby zdrowe.
2. Produkty Allévo nie powinny być stosowane, jako jedyne źródło odżywiania u dzieci, młodzieży, osób starszych, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub też osób z zaburzeniami odżywiania, ponieważ utrata wagi przez te grupy osób może być niezdrowa.
3. Produkty Allévo nie mogą być stosowane jako jedyne źródło odżywiania u osób z nadwagą i komplikacjami (np. cukrzyca, choroby serca, choroby naczyniowe lub zaburzenia przemiany materii) bez konsultacji lekarskiej.
4. Produkty Allévo nie mogą być stosowane jako jedyne źródło odżywiania przez okres dłuższy niż 2 tygodnie bez konsultacji lekarskiej.
5. Produkty Allévo dostarczają odpowiednie, dzienne ilości wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
6. Po 2 tygodniach stosowania Allévo jako środka spożywczego zastępującego całodzienną dietę, produkty Allévo można stosować jako uzupełnienie właściwie zbilansowanej diety, zastępując nimi poszczególne posiłki.

Fotografie: Maya M. Kowalczyk

Czytaj także: http://business-relations.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=997:synna-dieta-allevor-ju-w-polsce&catid=67:zosta-figur&Itemid=96

Dodaj komentarz