Ciasto Czekoladowe Adama to specjalnie przygotowana mieszanka dla miłośników słodyczy-tych młodszych i tych nieco starszych. Zawiera tylko 5,4 g węglowodanów w 100 g (100 g ciasta = 0,5 WW).
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z wypieku Ciasta Czekoladowego Adama mojej własnej roboty!
Przepis:
Do gotowej mieszanki (waga 145 g) dodajemy 150 g twarogu, 2 jajka, 50 g oleju i mieszamy wszystkie składniki. Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy w formie 30 minut w temp. 200 st. C. Dla urozmaicenia możemy dodawać orzechy, płatki migdałowe, kokos, gorzką czekoladę, itp.
Do jego wypieku można użyć małych foremek i upiec muffinki. Po wyjęciu z pieca ciasto można polać roztopioną gorzką czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.
Skład: mąka migdałowa, gluten, kakao, błonnik, sacharyna, aromat.
Może zawierać minimalne ilości jaj, mleka oraz soi.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość kaloryczna 1378KJ / 332KCal
Białko 18, 7g
Węglowodany, w tym cukry proste 5.4g / 2.8g
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nienasycone 26.2g / 4.0g
Sód 0.3g
Błonnik 8.7g
Smacznego!
Centro-Activo