Produkty Adam’s Fitness Food można znaleźć na rynkach w Niemczech, Austrii, Norwegii, Szwajcarii, Luksemburga, Holandii, Finlandii, Belgii, Słowenii, Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych. Do Polski trafiły niecałe 3 lata temu i od razu podbiły serca świadomych konsumentów. Są to produkty niskowęglowodanowe i wysokobiałkowe.
Jesz i nie tyjesz! Bez wyrzeczeń, skomplikowanych diet i efektu jo-jo!
Misją firmy, która w Niemczech istnieje od 12 lat, jest promowanie żywności najwyższej jakości, uprawianej i tworzonej w sposób naturalny i ekologiczny, powrót do zdrowego jedzenia jak przed stu laty.
Zamówienia na te prozdrowotne produkty podnoszące jakość życia można składać u pani Lucyny Gołdy telefonicznie (tel. 694 726 298) lub mailowo (lucynagolda@op.pl).
-
Chleb Adama (węglowodany 1, 9 g, białko 33 g),
-
Makaron Adama (węglowodany 9 g, białko 67 g),
-
Pizza Adama (węglowodany 4, 1 g, białko 34, 5 g),
-
Ciasto czekoladowe Adama (węglowodany 5, 4 g, białko 18, 7 g),
-
BIO muesli Adama (węglowodany 25, 2 g, białko 33 g, cukry proste 9, 8 g),
-
BIO dżemy Adama (węglowodany 9, 5 g, białko 0, 5 g),
-
BIO olej arganowy spożywczy,
-
Bio olej arganowy kosmetyczny,
-
Czerwona herbata.
Polecamy!
Chleb Adama
To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej. Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.
Wartość odżywcza 100 g / 35 g -1 kromka
Wartość kaloryczna 1086 kJ (259 kcal) / 380 kJ (90,6 kcal)
Białko 33 g / 11,55 g
Węglowodany (W) w tym cukry proste 1,9 g, w tym 0,6 g / 0,66 g, w tym 0,21 g
Tłuszcz roślinny 13,3 g / 4,65 g
WW* 0,19 WW / 0,07 WW
W 100 g Chleba Adama jest tylko 1,9 g węglowodanów. W 100 g białego chleba mamy do 70 g węglowodanów, w chrupkim (np. typu Wasa) do 59 g, a w ciemnym do 36 g.
W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 270 g chleba dziennie czyli ok. 100 kg rocznie, co przekłada się na następujące ilości spożywanych węglowodanów:
100 g / Dziennie / Rocznie
chleb biały 70 g / 189 g / 69 kg
chleb chrupki 59 g / 159 g / 58 kg
chleb ciemny 36 g / 97,2 g / 35,5 kg
Chleb Adama 1,9 g / 5,13 g / 1,87 kg
Jedząc regularnie Chleb Adama spożywamy mniej niż 2 kg węglowodanów rocznie, czyli aż o:
-
67 kg mniej niż w białym !
-
56 kg mniej niż w chrupkim !
-
33,5 kg mniej niż w ciemnym !
Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Jest coraz poważniejszym problemem współczesnej medycyny wywoływanym skutkami rozwoju cywilizacyjnego. W coraz większym stopniu dotyka również najmłodszych.
Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.
Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom „złego” cholesterolu LDL. Badania American Heart Association wykazały, że po włączeniu do codziennej diety migdałów (ok. 30 g) średni poziomu cholesterolu LDL spada o 4,4 % już po miesiącuChleb Adama wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm. Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Działa antystresowo. Poprawia stan skóry, włosów i paznokci.
Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość włączenia własnych składników (orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) pozwalają wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.
Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, ziarna lnu, słonecznika, sól, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże
Opakowanie (360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok. 600 g) lub 12 bułek.
Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 3 minuty!
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Zachowuje świeżość i walory smakowe do ok. 1 tygodnia.
Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na „DIABETICA EXPO”, XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości we wrześniu 2009 roku w Toruniu.
Makaron Adama
Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów. Zawiera inulinę i proteinę grochową. Duża zawartość białka zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. Jest doskonałym składnikiem diet specjalistycznych -np. dla diabetyków, kulturystów oraz diet odchudzających.
Inulina jest prebiotykiem (substancją obecną lub wprowadzaną do pożywienia w celu stymulacji rozwoju prawidłowej flory jelit. Jest surowcem do otrzymywania syropu wysokofruktozowego (substytutu cukru w produktach spożywczych) oraz środkiem zastępującym tłuszcz w produktach cukierniczych. Najczęściej jest pozyskiwana z korzenia cykorii (44 %).
Inulina pobudza wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego (Bifidobacterium). Powoduje obniżenie poziomu cholesterolu i lipidów w surowicy krwi. Usprawnia pracę przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Stanowi doskonałą pożywkę dla bakterii jelitowych chroniących nasze jelita przed infekcjami bakterii gnilnych. Bakterie jelitowe produkują naturalne antybiotyki zwalczające grzyby i wirusy, wzmacniają system immunologiczny jelit, chroniąc m.in. przed rakiem i zapaleniem jelita grubego, zwiększają wchłanianie ważnych mikroelementów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza, chronią przed osteoporozą.
W najnowszym badaniu laboratorium dr. Astrupa z Kopenhagi przeprowadziło losową próbę leczenia otyłości przy pomocy protein lub węglowodanów. Wnioskiem, który wyciągnięto z tych badań jest stwierdzenie, że dieta bogatsza w białka przyniosła większą utratę wagi niż dieta bogatsza w węglowodany. Dlatego okrojona dieta węglowodanowa połączona z rozsądnym spożyciem protein przynosi znaczną utratę wagi i tłuszczu, sprawiając, że każdy posiłek jest bardziej sycący.
Opakowanie 250 g wystarcza na 5 porcji (ze 100 g suchego produktu otrzymujemy ok. 290 g gotowego makaronu).
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Skład: proteina grochowa, świeże jaja (20%), mąka pszenna, gluten pszenny witalny, inulina z korzenia cykorii, orkisz.
Wartość odżywcza 100 g / 50 g -1 porcja
Wartość kaloryczna 1509 kJ (357 kcal) / 755 kJ (179 kcal)
Białko 67 g / 33 g
Węglowodany (W) 9 g / 4,5 g
Tłuszcz 7 g / 3,5 g
Pizza Adama
To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej. Jest także produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie: wzmacnia naczynia włosowate, zapobiega miażdżycy, zawałom serca, nowotworom, udarom mózgu, poprawia stan skóry, włosów i paznokci, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się, działa antystresowo.
Skład mieszanki: mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, białko mleczne, sól jodowana, pakowane osobno suche drożdże.
Z jednego opakowania 150 g uzyskujemy 250 g ciasta, które wystarcza do przygotowania dużej blachy pizzy.
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Wartość odżywcza 100 g
Wartość kaloryczna 1228 kJ (294 kcal)
Białko 34,45 g
Węglowodany (W), w tym cukr