Business-Relations.pl

Kroki ku wolności finansowej

-Chciałbym zachęcić Państwa do uczestnictwa w naszych seminariach dlatego, że ja, Vito Casetti, pracując od ponad 16 lat w usługach finansowych zdaję sobie sprawę, że wielu ludzi myśli, że zna się na finansach, lecz w rzeczywistości nie ma odpowiedniej wiedzy. To jest bardzo niebezpieczne więc zapraszam by uświadomić się w tym względzie. Proponujemy wyjazdowe seminaria weekendowe. Jeśli przedsiębiorca się nie rozwija to oznacza, że „zwija się” z rynku. Jak mawia Kyosaki, przedstawiamy wówczas ofertę współpracy na miarę XXI wieku. Ten opracowany w Niemczech biznes inwestycyjny daje ogromne możliwości na polskim rozwijającym się rynku. Ten rynek, według danych NBP, wart był w minionym 2012 roku 700 miliardów złotych. Zapraszamy! Spotkajmy się na seminarium Arum24!-zaprasza Vito Casetti, dziennikarz, podróżnik, dyrektor regionalny ARUM24 S.A. i…ambasador kultury toskańskiej.

Jakie kroki prowadzą do wolności finansowej?

Wymienię cztery najważniejsze:

1-Trzeba oszczędzać; nasz system kapitalistyczny jest tak stworzony, że wciąż musimy wydawać. Rynek potrzebuje konsumpcji w związku z tym my wciąż pracujemy, zarabiamy i wydajemy, pracujemy, zarabiamy i wydajemy ... .

2-Inwestuj, czyli spowoduj by pieniądze pracowały na Ciebie. Można inwestować poprzez lokaty co daje 4 % w skali roku, ale większy dochód pasywny przynoszą akcje, obligacje, fundusze.

3-W jakiejkolwiek pozycji finansowej byś nie był szukaj sposobu powiększania dochodu, np. poprzez drugi biznes czy inny etat z lepszą płacą.

4-Odkładaj nadwyżki-tu tkwi największa pułapka. Gdy zaczynamy zarabiać więcej podwyższamy sobie standard życia i wydajemy więcej. Należy odkładać nadwyżki co najmniej 50 % dochodu.

Czym wcześniej zaczniemy budować swą wolność finansową, tym wcześniej zaczynamy żyć z dochodu pasywnego. Cała kwintesencja wolności finansowej to budowanie aktywów by żyć z dochodu pasywnego.

(W tym momencie Vito Casetti, jak każdy dobry gospodarz, wznosi pierwszy toast niezwykle smacznym toskańskim Chianti.)

Na czym polega edukacja finansowa prowadzona przez Arum24 S.A.?

Rekomendujemy rozwiązania inwestycyjne, bo na rynku wciąż jest mała świadomość jak pieniądze mogą pracować lepiej niż na lokatach.

Czy Arum24 S.A. to m.in. platforma oferująca rozwiązania finansowe różnych światowych instytucji finansowych?

Tak. Edukacja finansowa to nasza forma marketingu. Inwestujemy w nią bardzo dużo. Na terenie całej Polski organizujemy prawie darmowe seminaria. Uświadamiamy ludziom, że musza oszczędzać i rekomendujemy im właściwe rozwiązania finansowe.

Kiedy odbędą się najbliższe seminaria Akademii Arum?

Zawsze są to weekendy. Najbliższy termin to 15. 06. 2013 r., Hotel Olandia w Prusimie. Koszt takiego seminarium to tylko 450 zł + VAT. Takie szkolenia kosztują na rynku 2 000-3 000 zł. My inwestujemy w ludzi by z nimi współpracować.

(Teraz Vito Casetti, jak każdy rasowy Włoch, wznosi kolejny toast pysznym toskańskim winem- Salute! Na zdrowie!)

Zrobił Pan wspaniały wykład na temat kultury Toskanii, w tym uprawy na tych terenach winorośli. Jakie szczepy są charakterystyczne dla Toskanii?

Na pewno, oryginalne lokalne, znane, dobre, niektóre drogie. Teraz podam konkretne nazwy. Pierwszy, dobrze znany, to Chianti. Nazwa z mikroregionu Breione, którego stolicą jest Siena. Drugi to szczep Brunello uprawiany wokół Montalcino. Kolejne to Ornellaja i Sastikaja. Są to cztery najbardziej znane toskańskie szczepy. Oczywiście, są i inne.

Toskania płynie winem i oliwą, a jaką poleciłby Pan typowo toskańską przystawkę?

Pod Florencją powstała bruschetta. Jest bardzo prosta, ale smaczna. Czosnek, nieco nawet pikantna oliwa, sól i grillowany chleb.

Kiedy warto wybrać się po oliwę do Toskanii?

Pod koniec listopada. Wtedy jest świeża oliwa.

Jak podpowiedzieli mi współpracownicy Pana V. Casetti najlepiej kupować wówczas oliwę w dużych ilościach, na przykład 5 l puszki. Wybierając oliwę trzeba ją degustować. Najpierw badamy jej barwę. Gdy ma odcień zielonkawy, nie żółtawy znaczy, że jest to świeża dobra oliwa. Gdy jest żółta oznacza to, ze była długo przechowywana.

Rodowity Włoch sprawdza także zapach i smak oliwy. Można to robić także skrapiając nią chleb. Oliwę degustuje się tak jak wino. Oczywiście, polecamy także inwestycje w wino, najlepiej to toskańskie, i oliwę. Oba te produkty mają właściwości prozdrowotne, a zdrowie to najważniejszy życiowy skarb. Zasoby pieniężne pomnożyć można zaś współpracując z ARUM24 S.A.

Z Vito Casetti rozmawiała Maya M. Kowalczyk

 Czytaj także: http://business-relations.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1335:forum-biznesowe-z-vito-casetti-&catid=36:strategie&Itemid=69 oraz http://business-relations.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1349:i-symboli-delltoscania-vito-casetti&catid=40:kultura-narodowa&Itemid=65

 

E-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Telefon:

784 110 782