Kompozycje przypraw w ‘Pomysł na …’ Winiary powoduje, że danie staje się niezwykle smaczne i aromatyczne. Pieczenie w załączonym woreczku sprawia, że nie trzeba dodawać tłuszczu. Ponadto mięso nigdy nie staje sie suche, twarde i przepieczone. Po wyjęciu z piekarnika żeberka są soczyste i do tego z pyszną wędzoną nutą !
1. Do woreczka z górnej części opakowania włożyć żeberka pokrojone na porcje (ok. 5 cm, jedną lub dwie kostki), wsypać zawartość torebki i zamknąć załączoną zapinką.
2. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika przez 60 minut.
4. Po wyciągnięciu z piekarnika, ostrożnie odciąć końcówkę woreczka z zapinką.
Typowe wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania / w 1 porcji (ok. 200g) gotowego dania %GDA* / w 1 porcji gotowego dania
Wartość energetyczna 999 kJ / 241 kcal /1998 kJ / 482 kcal /24%
Białko 11,1 g /22,2 g /44%
Węglowodany 1,7 g /3,4 g /1%
w tym cukier 0,8 g /1,6 g /2%
Tłuszcze 21,1 g /42,2 g /60%
w tym nasycone 7,4 g /14,8 g /74%
Błonnik 0,1 g /0,2 g /0%
Sód 0,28 g /0,56 g /23%
*GDA – Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, aktywności fizycznej oraz innych czynników.
SMACZNEGO !