Winiary ‘Pomysł na …’ wychodzi naprzeciw upodobaniom kulinarnym. Ta doskonała kompozycja ziół i przypraw sprawia, że danie smakuje doskonale. W górnej części opakowania znajduje się woreczek do obróbki termicznej dania. Linia produktów ‘Pomysł na …’ Winiary to szansa na ulepszenie jakości i różnorodności serwowanych dań ! Nie przegap jej i już dziś sięgnij po ‘Pomysł na …’.
Winiary ‘Pomysł na … Soczystą golonkę w kapuście’
Lista zakupów :
1.Golonka z indyka ok. 1 kg
2. 100 g cebuli
3. 100 g marchewki
4. 100 g kapusty kiszonej
5. 100 ml piwa
Przygotowanie :
1. Obraną marchew zetrzeć na grubej tarce, cebule pokroić w drobne paski.
2. Do woreczka z górnej części opakowania włożyć golonkę/golonki z kością, kapustę kiszoną, i pokrojone warzywa.
3. Wsypać ‘Pomysł na …’ i delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę w woreczku. Wlać 200 ml zimnej wody i zamknąć załączoną zapinką.
4. Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200º C piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika przez 1 godzinę i 45 minut.
5. Po wyjęciu z piekarnika przeciąć woreczek i lekko skropić piwem. Zapiekać jeszcze 10 min.
Smacznego !
Pieczenie w specjalnie dołączonym do opakowania woreczku sprawia, że mięso nigdy nie będzie suche, twarde i przepieczone. Wprost rozpływa się w ustach ! Wiem to z własnego doświadczenia.
Maya Kowalczyk