Makaron Adama z inuliną, z dodatkiem świeżych jaj i proteiny grochowej – niskowęglowodanowy.
Makaron Adama doskonale nadaje się do komponowania smacznych i zdrowych potraw o niskiej zawartości węglowodanów i dużej zawartość białka co powoduje iż uczucie sytości po posiłku trwa dłuższy czas. Możemy przyrządzić makaron na wiele sposobów: jako spaghetti, zapiekanki, dodając różne sosy, smażąc czy zapiekając.
Niska zawartość węglowodanów oraz dodatek inuliny powoduje że Makaron Adama jest bardzo przydatny w dietach odchudzających, dla diabetyków, ale również jako doskonałe uzupełnienie diety np. kulturystów. Opakowanie 250 g wystarcza na pięć solidnych porcji.
Inulina: W stanie naturalnym najczęściej pozyskiwana jest z cykorii. Inulina stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych. A oto ich najważniejsze funkcje: Chronią nasze jelito przed infekcjami spowodowanymi przez bakterie gnilne, produkują naturalne antybiotyki – działające też na grzyby i wirusy. Wpływają korzystnie na system immunologiczny jelita. Kolejne korzyści z substancji wydzielanych przez pożyteczne bakterie to ochrona przed rakiem lub zapaleniem jelita grubego, zwiększenie wchłaniania takich kluczowych mikroelementów jak wapń, magnez, cynk czy żelazo, co oznacza zwiększoną ochronę przed osteoporozą.
Skład: proteina grochowa, świeże jaja ( 20% ), mąka pszenna, gluten pszenny witalny, inulina z korzenia cykorii, orkisz.
Nie zawiera konserwantów!
Wartości odżywcze w 100g / (w jednej porcji = 50g)
Wartość kaloryczna 1509 KJ/357 kcal (755KJ/179 kCal)
Białko 67g / (33g)
Węglowodany 9g / (4,5g)
Tłuszcz 7g / (3,5g)
Zapraszam na Makaron Adama z pomidorkami truskawkowymi, marchewką oraz indykiem!