Koncept żywieniowy

 vianesse5W skład konceptu zdrowotnego wchodzi Professional BODY SHAPE oraz Professional PREBIOTIC KAUDROPS. Dziś słów kilka o składzie tych suplementów diety oraz o dobroczynnym wpływie prebiotyków.

Szczegółowych informacji na temat kompleksu zdrowotnego udziela przemiła konsultantaka-doradca żywieniowy pani Monika. Zapraszamy do kontaktu!

Tel. 505 168 753

Mail: 123mox@vp.pl

Czytaj także: Być na naturalnej drodze 

 

 Professional BODY SHAPE

To wysokowartościowy proteinowy koncentrat laktoalbuminy z włóknami jabłkowymi pochodzącymi z uprawy ekologicznej oraz witaminami. Ten proszek do przygotowania napoju dostępny jest w smaku waniliowym, czekoladowym oraz naturalnym. Można z niego przygotować shaki na wodzie, sokach i jogurtach, muesli z maślanką czy na bazie serka-krem do smarowania na chleb lub dip do surowych warzyw.

W składzie produktu znajduje się unikalna mieszanka wysokiej jakości, najlepiej przyswajalnych  przez organizm aminokwasów pochodzenia roślinnego:

  • L-histydyna –  Bierze udział w procesach wzrostu i regeneracji tkanek. Odgrywa ważną rolę w metabolizmie białek, w syntezie hemoglobiny, jest to jeden z najważniejszych regulatorów krzepliwości krwi.
  • L-isoleucyna oraz L-walina – Niezbędne do syntezy hemoglobiny, stabilizują procesy energetyczne zachodzące w organizmie i zwiększają jego wytrzymałość.
  • L-leucyna – Sprzyja regeneracji po przebytych urazach, normalizuje poziom cukru we krwi, stymuluje syntezę hormonu wzrostu.
  • L-metionina – Zwiększa syntezę choiny, zmniejsza poziom cholesterolu we krwi, hamuje procesy stłuszczenia wątroby.
  • L-fenylalanina – Przekazuje sygnały pomiędzy komórkami nerwowymi i mózgiem, sprzyja wydzielaniu endorfin pozytywnie wpływających na samopoczucie, polepsza pamięć pomaga utrzymać rześkość i jasność myślenia.
  • L – treonina – Bierze udział w procesach wzrostu tkanek, hamuje odkładanie się tłuszczu w wątrobie. Jest niezbędna do normalnego funkcjonowania układu odpornościowego.
  • L – tryptofan – Bierze udział w syntezie serotoniny – neuroprzekaźnika ośrodkowego układu nerwowego. Wspólnie z lizyną stymuluje wydzielanie hormonu wzrostu, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza apetyt i polepsza jakość snu.
  • L-alanina – Jest wykorzystywana w wątrobie do syntezy  glukozy, szybkiego uzupełniania rezerw energetycznych oraz syntezy białek strukturalnych organizmu.
  • L-arganina –  Sprzyja produkcji insuliny oraz zwiększeniu masy mięśniowej. Działając jak silny przeciwutleniacz, hamuje utlenianie się tłuszczy i pomaga utrzymać optymalne poziomy lipidów we krwi.
  • L-cysteina – Aminokwas ten pełni ważną funkcje ponieważ wiąże on wiele substancji toksycznych, wchodzi ona w skład kwasów żółciowych oraz bierze udział w biosyntezie kwasów tłuszczowych.
  • L-glutamina – Sprzyja stabilizacji poziomu cukru we krwi,  jest podstawowym źródłem energii dla wielu komórek układu odpornościowego, przyspiesza gojenie się ran,  jest głównym źródłem energii dla mięśnia sercowego, wykorzystywana jest do syntezy dwupeptydu odpowiedzialnego za regulację ciśnienia krwi.
  • L-glicyna – Występuje jako przewodnik w ośrodkowym układzie nerwowym, wchodzi w skład soli żółciowych,
  • L-prolina – Jest ważną rolę w budowie kolagenu, białka występującego w tkance łącznej i kościach. Kolagen składa się w 21% z proliny i jej derywatu hydroksyproliny. Chroni przed promieniami UV.
  • L-tyrozyna – Jest  wykorzystywana przez trzustkę do wytwarzania tyroksyny – hormonu, który pobudza syntezę białek, wzrostu tępa metabolizmu, zwiększenie hormonu wzrostu, zmniejsza poziom cholesterolu we krwi, reguluje kondycję skóry, paznokci oraz włosów, wpływa na dobre samopoczucie

oraz

  • Witamina E,
  • WitaminaC,
  • Witamina B1,
  • Witamina B2,
  • Witamina B6,
  • Niacyna,
  • Witamina B12,
  • Kwas pantotenowy,
  • Wapń,
  • Sód.

Professional PROBIOTIC KAUDROPS

To prebiotyczne pastylki witaminowe z bardzo duża zawartością substancji balastowych z włókien ekologicznych oraz wiśnia Acerola. W ich składzie znaleźć można m.in. :

  • Fruktooloigosacharydy,
  • Witaminę C,
  • Niacynę,
  • Witaminę E,
  • Kwas pantotenowy,
  • Witaminę B1,
  • Witaminę B2,
  • Witaminę B6,
  • Witaminę B12,
  • Kwas foliowy,
  • Biotynę,
  • Magnez,
  • Wapń,
  • Sód.
  • Prebiotyki.

Prebiotyki to nie ulegające trawieniu składniki pokarmu ulegające rozpuszczaniu w wodzie. Docierają prawie niezmienione do dalszych odcinków jelita grubego, gdzie rzucają się na nie łapczywie bakterie wpływające korzystnie na stan zdrowia. Kwasy, które powstają w wyniku rozkładu prebiotyków, pozbawia grzyby i innych złych agresorów odpowiedniego podłoża.

Za najważniejsze prebiotyki uchodzą inulina i oligofruktoza. Są to substancje naturalne, zbudowane z wielu (do 60) cząsteczek fruktozy. Występują w około 30 000 gatunków roślin i dlatego też obecne są w wielu powszechnie dostępnych środkach spożywczych, jak na przykład czosnku, cebuli, cykorii i zbożach.

Inulina jest najbardziej znanym przedstawicielem tych specjalnych substancji nieulegających trawieniu. „Dobre” probiotyczne bakterie w naszym jelicie grubym wręcz przepadają za tym smakołykiem i odwdzięczają się nam namnażając się i zwiększając swą aktywność.

Jeśli jednak chcielibyśmy nasz popyt na prebiotyki pokrywać samą tylko naturalną inuliną, musielibyśmy zjadać całe góry warzyw, które zawierają niewiele tej substancji. Na szczęście ten problem został już rozwiązany. Od pewnego czasu inulinę pozyskuje się z korzeni cykorii i sprzedaje w sklepach ze zdrową żywnością.

Skrobia-przysmak bakterii prebiotycznych

Bakterie, które chronią twoje jelito, a przez to sprzyjają naszemu zdrowiu, są wybredne: to, co wielu z nas lubi najbardziej – mięso, ryby, wędliny i ser – nie bardzo im smakuje. Łakną raczej tego, co my ludzie często odrzucamy jako „dietę biedaków”: rośliny strączkowe, ziemniaki, chleb na zakwasie, zboża i warzywa. Wynika to stąd, że wszystkie te podstawowe środki spożywcze zawierają głównie skrobię. Dla naszych pożytecznych mieszkańców jelita grubego szczególnie pożywna jest tak zwana oporna skrobia, czyli skrobia nieulegająca strawieniu. Odkryto ją dopiero przed około 20 laty. Naukowcy stwierdzili wtedy, że część skrobi w ziemniakach i innych produktach pod wpływem gotowania i schłodzenia zmienia się w taki sposób, że soki trawienne nie są w stanie jej rozszczepić. Cieszy to prebiotyczne bakterie jelitowe, gdyż dla nich niestrawione elementy skrobi są prawdziwym przysmakiem. Nie wiadomo jednak, które ze szczepów bakteryjnych rzucają się na tę bogato-resztkową skrobię. Bez względu na to, które z nich są jej amatorami, bakterie te pomagają przy grzybicy, produkując substancję ochronną dla błony śluzowej jelita.

 Pozytywny wynik to nie spadek liczby kilogramów, lecz zwiększenie masy mięśni, które spalają tłuszcz. ZASTANóW SIĘ  WIĘC NAD SWYMI PRZYZWYCZAJENIAMI I ZMIEŃ JE Z KONCEPTEM ŻYWIENIOWYM ORAZ PROJEKTEM ZOSTAŃ FIGURĄ. Zarówno Professional BODY SHAPE, jak i Professional PROBIOTIC KAUDROPS nie zawierają cukrów, konserwantów, substancji barwiących, wzmacniaczy smaku, składników zmienionych genetycznie, pestycydów, metali ciężkich oraz substancji dopingujących. Mogą być stosowane przez dzieci, osoby starsze, kobiety w ciąży, matki karmiące, a także diabetyków i wegetarian.

Szczegółowych informacji na temat konceptu zdrowotnego udziela doradca żywieniowy pani Monika. Zapraszamy do kontaktu!

Tel. 505 168 753

Mail: 123mox@vp.pl

 Źródło: Artykuł powstał z wykorzystaniem materiałów dostarczonych przez producenta.

Na wyniki duży wpływ ma m.in. aktywność ruchowa, a więc zapraszamy do Fitness & Wellness Club Stary Hangar-link: https://business-relations.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=894:stary-hangar-nowe-ycie&catid=67:zosta-figur&Itemid=96

 

 

Leave a Comment