Ciasto, które dba o linię

acake5 Ciasto Czekoladowe Adama to specjalnie przygotowana mieszanka dla miłośników słodyczy-tych młodszych i tych nieco starszych. Zawiera tylko 5,4 g węglowodanów w 100 g (100 g ciasta = 0,5 WW).

Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z wypieku Ciasta Czekoladowego Adama mojej własnej roboty!

  

Przepis:
Do gotowej mieszanki (waga 145 g) dodajemy 150 g twarogu, 2 jajka, 50 g oleju i mieszamy wszystkie składniki. Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy w formie 30 minut w temp. 200 st. C. Dla urozmaicenia możemy dodawać orzechy, płatki migdałowe, kokos, gorzką czekoladę, itp.

Do jego wypieku można użyć małych foremek i upiec muffinki. Po wyjęciu z pieca ciasto można polać roztopioną gorzką czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.

Skład: mąka migdałowa, gluten, kakao, błonnik, sacharyna, aromat.

Może zawierać minimalne ilości jaj, mleka oraz soi.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna                                             1378KJ / 332KCal

Białko                                                                    18, 7g

Węglowodany, w tym cukry proste                          5.4g / 2.8g

Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nienasycone        26.2g / 4.0g

Sód                                                                         0.3g

Błonnik                                                                    8.7g

Smacznego!

acake1acake2acake3acake4acake6acake5

Centro-Activo

Leave a Comment