Na weekendowy obiad czy piknik proponujemy pyszną niskowęglowodanową i wyokobiałkową pizzę à la Adamo. Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z wypieku!
Polecam także bułeczki wypiekane z mieszanki Chleb Adama!
Przepis:
Do wyrobienia ciasta potrzebujemy: Pizza à la Adamo mix 143 g, 7 g drożdzy (zawarte), 5 g oliwy, 150 ml ciepłej wody. Wszystkie składniki mieszamy ręcznie lub za pomocą miskera. Wykładamy cienką warstwę ciasta na przygotowanej blasze z papierem do pieczenia i dodajemy własne składniki na wierzch według życzenia. Ja dodałam sery długo dojrzewające, ser Mozarella, oliwki, pomidory truskawkowe, paprykę oraz plasterki salami. Zostawiamy ciasto w ciepłym miejscu na 25 minut. Potem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut.
Skład:
Mąka migdałowa, gluten, białko mleczne, proszek białka, sól jodowana. Może zawierać minimalne ilości łubinu oraz soi.
Nie zawiera konserwantów!
Wartości odżywcze w 100g
Wartości kaloryczne 1228KJ / 294KCal
Białko 34.45g
Węglowodany, w tym cukry proste 4.12g / 0.5g
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15.47g / 0.3g
Błonnik 3.58g
Sód 0.98g
Smacznego!
Polecam także bułeczki wypiekane z mieszanki Chleb Adama!
Wypiek i zdjęcia Maya M. Kowalczyk.