Pizza à la Adamo

 IMG_3483Na weekendowy obiad czy piknik proponujemy pyszną niskowęglowodanową i wyokobiałkową pizzę à la Adamo. Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z wypieku!

Polecam także bułeczki wypiekane z mieszanki Chleb Adama!

Przepis:
Do wyrobienia ciasta potrzebujemy: Pizza à la Adamo mix 143 g, 7 g drożdzy (zawarte), 5 g oliwy, 150 ml ciepłej wody. Wszystkie składniki mieszamy ręcznie lub za pomocą miskera. Wykładamy cienką warstwę ciasta na przygotowanej blasze z papierem do pieczenia i dodajemy własne składniki na wierzch według życzenia. Ja dodałam sery długo dojrzewające, ser Mozarella, oliwki, pomidory truskawkowe, paprykę oraz plasterki salami. Zostawiamy ciasto w ciepłym miejscu na 25 minut. Potem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut.

IMG_3476IMG_3478IMG_3479IMG_3480IMG_3483

Skład:
Mąka migdałowa, gluten, białko mleczne, proszek białka, sól jodowana. Może zawierać minimalne ilości łubinu oraz soi.

Nie zawiera konserwantów! 

Wartości odżywcze w 100g

Wartości kaloryczne                                           1228KJ / 294KCal

Białko                                                                   34.45g

Węglowodany, w tym cukry proste                       4.12g / 0.5g

Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone           15.47g / 0.3g

Błonnik                                                                   3.58g

Sód                                                                        0.98g

abulki1Smacznego!

 

Polecam także bułeczki wypiekane z mieszanki Chleb Adama!

Wypiek i zdjęcia Maya M. Kowalczyk.

 

 

Dodaj komentarz