Business-Relations.pl

Smaki świata

Oliwa extra virgin z certyfikatem Bio

 IMG_4604Oliwa "MINOS Crete's Best Extra Virgin BIO" jest produkowana i butelkowana na Krecie (Grecja) przez rodzinną firmę Państwa Ranieris. Dojrzałe owoce drzewka oliwnego, zbierane są ręcznie i tego samego dnia poddawane tłoczeniu na zimno w wyniku czego uzyskiwana jest oliwa najwyższej jakości tzw. dziewicza - Extra Virgin (Extra - zawartość kwasu oleinowego mniej niż 0,8g/100g; Virgin - pierwsze tłoczenie na zimno). 

Dbałość o środowisko naturalne, tradycyjne metody uprawy i produkcji oraz nadzór Międzynarodowego Instytutu BIO HELLAS potwierdzone są ważnym certyfikatem B-515573/E6, a każda butelka oliwy "MINOS Krete's Best Extra Virgin BIO" posiada swój unikatowy nr seryjny.

Wpisując w pole Kupon rabatowy hasło Business Relations otrzymacie Państwo 15 % opust klientowski na kosmetyki i bio oliwę z oliwek w sklepiku www.kreta24.pl.

Czytaj więcej: Oliwa extra virgin z certyfikatem Bio

Chałwa w kremie

 IMG_4645Tahini to gęsta pasta z nasion sezamu. Jest produktem w 100% naturalnym, cenionym na całym świecie ze względu na właściwości oraz przydatność w kuchni. Macedońskie Tahini jest produkowane z wyselekcjonowanych szczepów sezamu, dzięki czemu ma niezmienne i za razem wysokie wartości odżywcze. Zawiera 26% białka, 60% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy i mikroelementy (żelazo i magnez). Jego wysoka jakość wynika również z tradycyjnych metod obróbki sezamu. Oczyszczony sezam jest tarty w kamiennych żarnach, bez dodatków jakichkolwiek składników chemicznych.

Tahini jest tradycyjnym składnikiem kuchni greckiej oraz Bliskiego Wschodu. Jest spożywane na czczo bez dodatków lub z miodem, czy fruktozą. Ze względu na właściwości odżywcze stanowi znakomity, zdrowy i wysokoenergetyczny składnik diety.

Czytaj więcej: Chałwa w kremie

Niewiarygodny Inca

 IMG_4580Podobno pierwsze drzewo kakaowe zasadził sam Quetzalcoatl - bóg  bogactwa i potencji seksualnej. W 1737 r. szwedzki przyrodnik Karol Linneusz nadał mu nazwę Theobroma cacao (gr. napój bogów). Cassanova uważał czekoladę na eliksir miłości i pijał ją zamiast szampana ... . W sanskrycie słowo "Ananda" oznacza ekstazę. Ta czekolada pochodzi od szczęśliwych producentów: kakao jest kupowane znacznie powyżej cen rynkowych, a cała produkcja jest zorganizowana w kraju pochodzenia, czyli Ekwadorze. 

Oznacza to dodatkowe dochody dla ekwadorskich projektantów, drukarzy, czy pracowników fabryki czekolady. W końcu Ziemia też jest szczęśliwa: czekolady „Ananda” są pakowane w organiczne pudełka pochodzące z zalesień, tusz do druku jest w 100% organiczny, a folia w 100% biodegradowalna - możesz wszystkie odpady zużyć przy produkcji kompostu dla swojego ogrodu.

Czytaj więcej: Niewiarygodny Inca

Migdałowy napój z prosa

IMG_4530 Uwielbiam mleko, ale codzienne picie go nawet z dadatkiem kawy i przypraw do kawy, kakao, miodu czy czekolady nudziło mnie. Sięgnęłam więc po smak, którego dotąd nie znałam. W renomowanym sklepiku internetowym kreta24.pl znalazłam migdałowo-orzechowy napój z prosa Bonneterre. Schłodzony jest lepszy od lodów. Ma pyszny nieco egzotyczny smak, a co równie ważne jest to napój Bio, czyli 100% zdrowy! Polecam do wielogodzinnego surfowania po internecie i jako poczęstunek dla gości! Napój jest w kartoniku więc mozna go zabrać ze sobą do pracy, w podróż czy na piknik. Ten 100% roślinny  i ekologiczny produkt doskonale zastępuje mleka zwierzęce.

 

Czytaj więcej: Migdałowy napój z prosa

Subtelny bukiet z długim finiszem

 IMG_4621Długi i harmonijny finisz to wyznacznik jakości wina. My jednak zacznijmy przygodę z winem od początku. Już 4 000 lat p.n.e. na Półwyspie Iberyjskim uprawiano winorośl. Produkcją wina zajmowali się Kartagińczycy i Rzymianie, w hiszpańskim winie do dziś lubują się Anglicy. Hiszpańskie prawo winiarskie dzieli ten trunek na: Denominacion de Origen, Denominacion de Origen Calificada, Vino de la Tierra, Vino de la Mesa. Nie tylko Hiszpania słynie z produkcji wina. Wszystkich tych, którzy zainteresowani są historią wina, kulturą winiarską, degustacjami i zakupem dobrych jakościowo win zapraszamy do gliwickiej "Winharmonii". - Kilka lat temu zakończyłam pracę w korporacji i postanowiłam zająć się tym co mnie naprawdę interesowało. Ukończyłam w Londynie kursy sommelierskie w „Wine&Spirit Education Trust”. Po ukończeniu szkoleń na poziomie advanced otworzyłam w Gliwicach „Winharmonię”. Było to ponad 1, 5 roku temu. Jest to restauracja i winiarnia, w której prowadzi się także szkolenia enologiczne - mówi Beata Markes, dyplomowana sommelierka i właścicielka lokalu, a także psycholog biznesu i filmoznawca.

Czytaj więcej: Subtelny bukiet z długim finiszem

E-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Telefon:

784 110 782