Business-Relations.pl

Smaki świata

Wina z Golan Heights Winery

 W znanej restauracji Szara położonej przy ulicy Szerokiej, w samym centrum krakowskiego Kazimierza degustowano wina z izraelskiej Golan Heights Winery. Podano m.in. Hermon Mt. Hermon 2011 white, Hermon Mt. Hermon 2011 red, Yarden red 2009, Muscat 2011.

Winne opowieści snuli Yael Gai, manadżer ds. handlu i marketingu międzynarodowego Golan Heights Winery oraz Janek Witkowski z Czasu Wina.

Szczegółowa relacja: http://business-relations.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1364:lchaim-means-cheers-&catid=50:smaki-wiata&Itemid=81

Czytaj więcej: Wina z Golan Heights Winery

Zapiekanka z Pizzoccheri della Valtellina

 Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji jak przygotować pyszną zapiekankę z włoskim Pizzoccheri della Valtellina-link: http://myandmyfriendscookbook.blogspot.com/2013/06/makaron-pizzocheri-zapiekany-ze.html oraz http://business-relationslifestyle.blogspot.com/2014/06/pizzoccheri-della-valtellina.html

Czytaj więcej: Zapiekanka z Pizzoccheri della Valtellina

BIO jod

 IODICA to nowy, w 100% naturalny produkt na rynku, zawierający JOD. Posiada wszelkie atesty i dopuszczenia do handlu. Polska jest obszarem niedoboru tego pierwiastka, dlatego musimy sami zadbać o dostarczenie tego pierwiastka naszemu organizmowi.

Jod zawarty w naszym produkcie jest wydobywany ze źródła o głębokości 329 m. Jego naturalne pochodzenie (nie jest uzyskiwany chemicznie ani w postaci związków - jak np. w przypadku soli jodowanej lub innych suplementów diety dostępnych na rynku) zapewnia jego wchłanianie i przetwarzanie przez organizm w 100%.

Czytaj więcej: BIO jod

Potega włókien

 W XIX - wiecznej Ameryce potęgę włókien roślinnych rozsławił kaznodzieja Sylwester Graham. Uważał je za najlepszy prozdrowotny składnik warzyw, owoców, ziaren i roślin strączkowych. Pod wpływem jego nauk amerykański chirurg William Beaumont określany potocznie ‘Ojcem fizjologii gastrycznej’ przeprowadził badania naukowe nad włóknami roślinnymi. Na podstawie ich wyników w roku 1833 oficjalnie uznał je za niezbędne prozdrowotne składniki diety człowieka. Włókna i inne nie podlegające strawieniu składniki pokarmu docierają do jelita grubego, gdzie pod wpływem bakterii ulegają procesowi fermentacji. Przechodząc przez jelita wchłaniają wodę. 1 g błonnika z ziemniaków wchłania 3 g wody, a ten z ogórków, marchwi i sałaty ośmiokrotnie więcej.

Xenna Błonnik to smaczny i zdrowy preparat na bazie pszennego błonnika. Polecam!

 

Czytaj więcej: Potega włókien

Xenna błonnik

 xblonnikNasza Czytelniczka poleca zamiast świątecznego obżarstwa preparat Xenna błonnik. To suplement diety sporządzony ze składników ułatwiających perystaltykę jelit. Produkt zawiera bardzo wysoko skoncentrowany naturalny błonnik pszenny z potwierdzonym działaniem usprawniającym pracę jelit. Zwiększa on swoją objętość w jelitach, wspomagając prawidłową pracę jelit oraz przesuwanie znajdujących się w nich resztek pokarmowych.

Czytaj więcej: Xenna błonnik

E-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Telefon:

784 110 782