Business-Relations.pl

Smaki świata

Dieta na zdrowe oczy

Dobrze dobrane posiłki są jak naturalne leki dla Twoich oczu. Problemy ze wzrokiem często wynikają z niedoboru składników odżywczych, głownie witamin i minerałów. Wprowadź na stałe do swojej diety kilka produktów, a po problemach ze zmęczonymi oczami nie będzie śladu.

Nakarm swoje oczy! 6 produktów, które musisz włączyć do menu!

 

Czytaj więcej: Dieta na zdrowe oczy

Moda na koktajle

Zdrowe, smaczne i pożywne – orzeźwiają, dodają sił i łatwo je przyrządzić w domu.  Koktajle to najsmaczniejszy trend sezonu, jeśli jeszcze nie pojawiły się w Waszej diecie, zdecydowanie polecamy – są niskokaloryczne, dostarczają witamin i oczyszczają układ pokarmowy.

Więcej zdjęć: http://business-relationslifestyle.blogspot.com/2014/06/pyszne-koktajle-noble-health.html

Najlepiej sprawdzają się w formie dodatku do urozmaiconego menu. „Zielone koktajle to dobry sposób na przemycenie codziennej dawki warzyw, oczyszczenie i uregulowanie wewnętrznej gospodarki. Nie są jednak alternatywą dla codziennej diety – tłumaczy ekspert z zespołu Noble Health, Agnieszka Owczarek. To rodzaj zdrowej przekąski na drugie śniadanie, podwieczorek lub deser, ale nigdy nie będą stanowiły np. pełnowartościowego obiadu”.  

Czytaj więcej: Moda na koktajle

Jadalne kwiaty

W tym roku podczas HOTEL-GASTRO Meeting, prócz wysokiej jakości mięsa, nabiału czy owoców morza, pojawiły się jadalne kwiaty. Jak mówił Krystian Zalejski, ekspert kulinarny Selgros Cash & Carry niegdyś kwiaty serwowano do sałatek. Obecnie jadalne podawane są także do innych dań i to nie tylko ze względu na swe walory estetyczne. Przykładowo kwiaty cukinii czy hiacynta doskonale nadają się do pieczenia, smażenia, faszerowania czy obtaczania w tempurze.

Więcej zdjęć: http://business-relationslifestyle.blogspot.com/2014/06/gastro-meat-clean-pral-meeting-i.html

 

 

 

 

Czytaj więcej: Jadalne kwiaty

Kwas chlebowy

Kwas chlebowy to słowiański wynalazek. Wraz z przyjęciem Chrześcijaństwa przez księcia Kijowa Władimira w roku 989 dotarł do Europy. Od XVI w. stanowi narodowy napitek Rosjan i Ukraińców. Popularny jest także na Białorusi, Litwie, Łotwie, Estonii i we wschodniej części Chin. Przyrządza się go z j wody z dodatkiem cukru, soku owocowego lub brzozowego, rodzynek, owoców, mięty, chleba razowego lub żytniego oraz drożdży. Zależnie od czasu i temperatury fermentacji można go warzyć na sposób pół-słodki lub wytrawny. Razowy Kwas Chlebowy to napój gazowany, który powstaje wyłącznie z naturalnych składników - krystalicznej wody oraz słodów: żytniego i jęczmiennego. Nie zawiera konserwantów, nie jest sztucznie dosładzany i barwiony. Nawet gaz jest w nim naturalny.

 

Czytaj więcej: Kwas chlebowy

Sałatka i olej rzepakowy

Polecam przepis na sałatkę z olejem rzepakowym!

Gdy trzeba naładować akumulatory nie pora na wyrzeczenia ani nudę kulinarną. Przestrzeganie zasad nauki o łączeniu produktów zwalnia mnie z ciągłego kontrolowania tego co jem, liczenia kalorii, sprawdzania IG czy poziomu cholesterolu. By nakarmić umysł i ciało zwykle sięgam po sałatkę. Sałatka to ogromne pole do popisu dla wyobraźni.

 

 

Czytaj więcej: Sałatka i olej rzepakowy

E-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Telefon:

784 110 782