Business-Relations.pl

Smaki świata

Moda na koktajle

Zdrowe, smaczne i pożywne – orzeźwiają, dodają sił i łatwo je przyrządzić w domu.  Koktajle to najsmaczniejszy trend sezonu, jeśli jeszcze nie pojawiły się w Waszej diecie, zdecydowanie polecamy – są niskokaloryczne, dostarczają witamin i oczyszczają układ pokarmowy.

Więcej zdjęć: http://business-relationslifestyle.blogspot.com/2014/06/pyszne-koktajle-noble-health.html

Najlepiej sprawdzają się w formie dodatku do urozmaiconego menu. „Zielone koktajle to dobry sposób na przemycenie codziennej dawki warzyw, oczyszczenie i uregulowanie wewnętrznej gospodarki. Nie są jednak alternatywą dla codziennej diety – tłumaczy ekspert z zespołu Noble Health, Agnieszka Owczarek. To rodzaj zdrowej przekąski na drugie śniadanie, podwieczorek lub deser, ale nigdy nie będą stanowiły np. pełnowartościowego obiadu”.  

Czytaj więcej: Moda na koktajle

Jadalne kwiaty

W tym roku podczas HOTEL-GASTRO Meeting, prócz wysokiej jakości mięsa, nabiału czy owoców morza, pojawiły się jadalne kwiaty. Jak mówił Krystian Zalejski, ekspert kulinarny Selgros Cash & Carry niegdyś kwiaty serwowano do sałatek. Obecnie jadalne podawane są także do innych dań i to nie tylko ze względu na swe walory estetyczne. Przykładowo kwiaty cukinii czy hiacynta doskonale nadają się do pieczenia, smażenia, faszerowania czy obtaczania w tempurze.

Więcej zdjęć: http://business-relationslifestyle.blogspot.com/2014/06/gastro-meat-clean-pral-meeting-i.html

 

 

 

 

Czytaj więcej: Jadalne kwiaty

Kwas chlebowy

Kwas chlebowy to słowiański wynalazek. Wraz z przyjęciem Chrześcijaństwa przez księcia Kijowa Władimira w roku 989 dotarł do Europy. Od XVI w. stanowi narodowy napitek Rosjan i Ukraińców. Popularny jest także na Białorusi, Litwie, Łotwie, Estonii i we wschodniej części Chin. Przyrządza się go z j wody z dodatkiem cukru, soku owocowego lub brzozowego, rodzynek, owoców, mięty, chleba razowego lub żytniego oraz drożdży. Zależnie od czasu i temperatury fermentacji można go warzyć na sposób pół-słodki lub wytrawny. Razowy Kwas Chlebowy to napój gazowany, który powstaje wyłącznie z naturalnych składników - krystalicznej wody oraz słodów: żytniego i jęczmiennego. Nie zawiera konserwantów, nie jest sztucznie dosładzany i barwiony. Nawet gaz jest w nim naturalny.

 

Czytaj więcej: Kwas chlebowy

Sałatka i olej rzepakowy

Polecam przepis na sałatkę z olejem rzepakowym!

Gdy trzeba naładować akumulatory nie pora na wyrzeczenia ani nudę kulinarną. Przestrzeganie zasad nauki o łączeniu produktów zwalnia mnie z ciągłego kontrolowania tego co jem, liczenia kalorii, sprawdzania IG czy poziomu cholesterolu. By nakarmić umysł i ciało zwykle sięgam po sałatkę. Sałatka to ogromne pole do popisu dla wyobraźni.

 

 

Czytaj więcej: Sałatka i olej rzepakowy

The newest member of the Gamla series

The Golan Heights Winery is proud to present the newest member of the popular Gamla series: The Gamla Nature Rosé 2013. It is a naturally refreshing rosé hitting markets now, for the first time. The wine is created from Israel’s beloved Syrah grapes, grown in the vineyards of the cool Golan Heights and a splash of Viognier adds to the wine’s aromatic complexity.

The Gamla Nature Syrah Rosé 2013 joins the vintage of Gamla wines which have quickly become bestsellers in Israel and abroad. Two exceptionally popular vinos in the Gamla series are the Gamla Cabernet Sauvignon and the Gamla Chardonnay. Both have become flagships of the Israeli wine success story which is a classic tale of triumphing in the face of adversity, celebrated in the landscape and produce of the Golan Heights Winery.

Czytaj więcej: The newest member of the Gamla series

E-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Telefon:

784 110 782