Chorwackie smakołyki

W Regionalnej Izbie Gospodarczej w Katowicach odbyło się spotkanie „3 razy Chorwacja”. W Projekcie wzięła udział 50 osobowa grupa Chorwatów ze Splitu, Zadaru i Puli. Goście mogli skosztować pysznych chorwackich win, słynnych owczych i kozich serów z wyspy Paq, oliwy z oliwek oraz, jak dotąd rzadko spotykanej w naszym kraju ryby, zwanej labradosem.

Fotorelacja RIG ze spotkania: http://rig.katowice.pl/aktualnosci/904-spotkanie-w-ramach-projektu-3-x-chorwacja

 

”Przedstawiciel Agencji Inwestycji Zagranicznych Ministerstwa Gospodarki Republiki Chorwacji przedstawił możliwości prowadzenia działalności gospodarczej, inwestycji i perspektywy rozwoju obszarów i regionów chorwackich, oraz w jakim kierunku pójdzie wykorzystanie środków UE w latach 2014-2020. To jest ważne spotkanie, bo można zastanowić się na współpracą przyszłą, a nie tylko w chwili obecnej. Chorwacja dostała najwięcej środków unijnych i nie ma swoich firm do realizacji wielu przedsięwzięć inwestycyjnych za te środki!”.

Dodaj komentarz